Honing Chili patat Recept

Geschreven door Redactie

Dit Crispy Honey Chilli Potato-recept is iets dat iedereen zou moeten proberen.

Gemaakt met gefrituurde aardappels en omhuld met tomaten-chilisaus, honing en een mengsel van knoflook, azijn, zout, peper en chilivlokken, dit honing-chili-aardappelrecept komt binnen slechts een half uur op tafel.


Wat heb je nodig?   


- 500 g aardappelen    


- 1 fijngehakte rode peper  


- 1 kopje olie  


- 2 eetlepels sesamzaadjes  


- 5 teentjes fijngehakte knoflook  


- 2 eetlepels maïsmeel  


- zout naar smaak  


- 1 ui of sjalot  


Voor toppings:   


- 2 theelepels chilivlokken  


- 1 theelepel azijn  


 1 theelepel tomaten-chilisaus  


- 2 eetlepels honing  


Om deze geweldige knapperige honing-chili-aardappel te bereiden, was je de aardappelen en bewaar je ze. Zet een snelkookpan op middelhoog vuur en voeg de aardappelen toe, samen met voldoende water. Voeg ook een halve theelepel zout toe en kook deze. De aardappelen moeten zacht zijn, maar niet te zacht. Snijd ze net als frites mooi in een lange vorm.   


Neem een ​​grote kom en meng de geplette knoflook, rode pepers, zout en maizena door elkaar. Gebruik een beetje water om het beslag te bereiden en meng goed door. Houd 3 tot 5 minuten apart. Voeg nu de aardappelen toe en roer goed zodat het mengsel de aardappelen volledig bedekt. Zet nu een wok op middelhoog vuur en verhit er olie in. Als de olie heet genoeg is, frituur je de aardappelen tot ze knapperig zijn.    


Laat overtollige olie weglopen. Verhit nu een beetje olie in een wok. Voeg als de olie heet genoeg is 2 fijngehakte teentjes knoflook, sesamzaadjes, azijn en tomaten-chilisaus samen met de aardappelen toe. Laat een minuut koken en zet dan het vuur uit. Giet honing, kruiden en uiensjalotten. Meng goed en strooi wat sesamzaadjes en serveer direct.   


Eet smakelijk!   Onze Ambassadeurs