Parkeerkelder moet voor 760.000 euro toch worden gesloopt

Geschreven door Redactie

De Hilversumse parkeerkelder onder het twee jaar geleden gesloopte GAK-gebouw moet toch worden gesloopt. De sloop moet nog voor de zomer achter de rug zijn en gaat Hilversum 760.000 euro kosten.

Hilversum kocht het GAK-gebouw vier jaar geleden om grond te hebben voor de metamorfose van het stationsgebied. Het gebouw werd twee jaar geleden gesloopt. Nu staat er een tijdelijke fietsenstalling, straks moeten er appartementen komen te staan.

Hilversum wilde eerst bekijken of de parkeergarage behouden kon blijven vanwege de plannen voor het stationsgebied. Dat blijkt nu niet het geval. Het voornaamste probleem is dat de fietstunnel naast de kelder onderdeel is van de constructie van de kelder. De fietstunnel wordt straks verlegd om ruimte te maken voor een grotere ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 5.000 fietsen en dus gaat de parkeerkelder er aan.

Daar komt bij dat Hilversum stelt de parkeerkelder niet meer nodig te hebben om aan de parkeernorm rond het stationsgebied te voldoen. De kelder moet nog voor de zomer gesloopt zijn. Dat komt omdat Hilversum het busstation voor het station verbouwd wil hebben, voordat de snelle HOV-verbinding klaar is. De kelder moet weg voordat het nieuwe busstation kan worden aangelegd. Als alles volgens plan verloopt rijden die bussen in oktober, dus er is haast geboden.

Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?