KPN is weer overnamekandidaat

Geschreven door Redactie

Twee grote buitenlandse investeerders zouden samen een overnamebod op KPN voorbereiden van bijna 13 miljard euro. De afgelopen jaren was de telecommer regelmatig "overnameprooi".

EQT en Stonepeak zouden volgens businessmedia op dit moment een z.g. due dilligence-onderzoek doen, waarbij ze heel goed kijken naar de financiële, juridische en commerciële kansen en risico's van een overname. Als dat in orde is volgt binnenkort een overnamebod.

De investeerders sluiten niet uit dat een derde partner zich bij het bod aansluit. Ook houden ze rekening met andere kapers op de kust. Wie dat zijn, is niet bekend. KPN wil geen commentaar geven. "We gaan niet in op geruchten in de markt", zegt het bedrijf.

Marktkenners noemen met name het sterk uitdijende glasvezelnetwerk van KPN een interessante groeimarkt.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?