Speelpark Oud Valkeveen kan in meivakantie veilig open, zonder verplichte toegangstest

Geschreven door Redactie

Wat Speelpark Oud Valkeveen betreft kan iedereen in de meivakantie gewoon langskomen, zonder testverplichtingen. Dat meldt het speelpark in een dringende oproep aan de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

“We hebben tijdens de vorige lockdown al bewezen dat ons speelpark veilig open kan zonder de bezoekers vooraf een testverplichting op te leggen”, zegt Jan Willem de Langen van Oud Valkeveen. “Ons perceel is enorm, bijna negen hectare groot, dus er is meer dan voldoende ruimte. We reguleren het aantal bezoekers en nemen effectieve maatregelen om de afstand- en hygiënemaatregelen te waarborgen. Alle binnen-attracties op ons park houden we bovendien gesloten. Vorig jaar zijn er dankzij deze maatregelen geen aantoonbare besmettingshaarden in ons park ontstaan.”

In het speelpark is meer controle op de handhaving van de coronamaatregelen mogelijk dan in een openbaar park, op een strand of in een bos. De Langen vindt het dan ook onbegrijpelijk dat doorstroomlocaties, zoals speelparken en dierentuinen pas op 11 mei, dus ná de meivakantie, onder voorwaarden weer open mogen. Hij is daarover erg verontwaardigd.

Ook de Club van Elf, de branchevereniging van de grote attractieparken, ziet het invoeren van verplichte toegangstests totaal niet zitten. Bezoekers zouden om die reden wel eens weg kunnen blijven.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?