Nog maar de helft van zorgpersoneel in ziekenhuizen gevaccineerd

Geschreven door Redactie

Het wil maar niet vlotten met het vaccineren van zorgpersoneel in de ziekenhuizen. Nog maar de helft daarvan is geprikt.  Ziekenhuizen zeggen niet genoeg vaccins te hebben om iedereen te vaccineren.

Het aantal zorgmedewerkers zonder vaccinatie ligt tussen de 40 en 60 procent, zegt een woordvoerder van NU'91. Het is heel teleurstellend en niet te begrijpen dat zorgpersoneel dat dagelijks in contact staat met covid-patiënten niet de hoogste prioriteit heeft, zo luidt het commentaar.

Het is allemaal de schuld van het kabinet, dat keer op keer achter de feiten aanloopt. Zorgpersoneel staat al een jaar lang in de frontlinie en loopt  iedere dag de kans om besmet te worden. Gelukkig krijgen mensen die direct werken met covid-patiënten nu voorrang. Maar dat waren maar 40.000 vaccins en dat is te weinig, want er werken 270.000 mensen in de zorg.

Ziekenhuizen verwachten wel dat ze de komende tijd een inhaalslag kunnen maken nu de ladingen coronavaccins langzaam toenemen.

Onze Ambassadeurs