Onverwachte kosten bij boeking vakantiehuisjes

Geschreven door Redactie

Veel aanbieders van vakantiehuisjes hanteren onduidelijke prijzen, waardoor de huisjes duurder blijken dan verwacht. Dat meldt de Consumentenbond na onderzoek. Consumenten betalen meer dan de prijs waarmee ze gelokt zijn.

Reserveringskosten zijn bij Center Parcs en Landal GreenParcs bijvoorbeeld niet in de beginprijs opgenomen. En dan rekent men vaak apart nog toeristenbelasting en beddengoed.

Vanwege het coronavirus gaan we veel in eigen land op vakantie en vakantieparken zijn populair. Daarom onderzocht de bond 16 vakantieparken. En wat blijkt? Alle bedrijven brengen extra kosten in rekening, zoals reserveringskosten, kosten voor de eindschoonmaak, bedlinnen en toeristenbelasting. Maar liefst 11 van de 16 onderzochte bedrijven nemen deze kosten niet op in de beginprijs. Hierdoor betalen klanten soms tot wel 160 euro meer dan de beginprijs.

Een rekenvoorbeeld. Voor een vakantiehuisje op vakantiepark De Eemhof van Centerparcs lijk je 1312 euro te moeten betalen. Maar bij dat bedrag komen ook nog reserveringskosten (29,50 euro), toeristenbelasting (95 euro) en bedlinnen (37 euro). Onderaan de streep betalen consumenten dus nog 161 euro extra.Onze Ambassadeurs