Gooise teststraten kunnen nu op halve kracht verder

Geschreven door Redactie

De twee Gooise coronateststraten gaan op halve kracht verder. Door het afnemend aantal besmettingen en het dalend aantal coronatests gaan de twee teststraten van Hilversum en Huizen voor 50% dicht. Van de vier testlijnen zijn er zowel in Hilversum als Huizen dus nog twee open.

De teststraten namen afgelopen week samen nog geen 2000 tests af, zo'n 275 per dag. Dat is slechts een fractie van het totale aantal tests dat de twee straten kunnen afnemen: met elk vier testlijnen volop in bedrijf was de testcapaciteit van de twee teststraten samen zo'n 1.500 coronatests per dag.

Dat de helft van het aantal testlijnen dicht gaat, betekent ook dat de Gooise GGD ook nog maar de helft van het personeel nodig heeft voor de tests. De laatste weken werd het al rustiger in de twee teststraten. Regionaal daalt het aantal coronabesmettingen ook al een paar weken. Het Tergooi-ziekenhuis maakte afgelopen week al bekend haar coronaverpleegafdeling te sluiten, omdat het aantal patiënten afneemt.

Onze Ambassadeurs