Meldingen jeugd overlast

Geschreven door Redactie

De gemeente ontvangt steeds meer meldingen van jeugdoverlast. Denk aan harde muziek of gillende jongeren tot laat in de nacht. Nu de mooie dagen zijn begonnen en ook de coronamaatregelen zijn versoepeld, komen de overlastsignalen vaker voor.

Overlast van jongeren is niet voor iedereen hetzelfde. Sommige bewoners hebben er weinig last van, anderen voelen zich er onveilig bij. Dat is vervelend. Ook jongeren zoeken een plek waar zij kunnen samenkomen. Zij zijn er niet op uit om overlast te veroorzaken. Als dat toch gebeurt dan willen we met hen hierover in gesprek.

De gemeentelijke handhaving bezoekt veelvuldig plekken waar veel jeugd samenkomt. Zo willen we in contact komen met de jeugd. Ook het jongerenwerk gaat de straat op om te horen wat er speelt onder de jeugd en te voorkomen dat hun aanwezigheid in de wijk tot overlast zorgt. Zo investeren we deze zomer bijvoorbeeld in de organisatie van verschillende activiteiten, zodat zij zich kunnen vermaken.

De meldingen worden niet acuut opgepakt, maar wel zo snel als mogelijk. Je kunt ook altijd de politie bellen via 0900 - 8844. In geval van spoed of een levensgevaarlijke situatie kun je  gebruikmaken van 112.  

Onze Ambassadeurs