Nightwatch Nations Cup in Utrecht

Geschreven door Redactie

Badminton Nederland organiseert in samenwerking met Sportworx het eerste internationale AirBadmintonlandentoernooi ter wereld, de Nightwatch Nations Cup.

Dit unieke sportevenement vindt plaats op zondag 29 augustus 2021 in het King of the Court stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Het Nederlands AirBadmintonteam strijdt op deze dag samen tegen de Nationale teams van België, Duitsland en Frankrijk om de Nightwatch Nations Cup 2021.

AirBadminton

AirBadminton is de nieuwe badmintonvariant die je op verschillende ondergronden kan spelen. Met de revolutionaire AirShuttle en een ander soort veld ontstaat er een hele andere dynamiek waardoor er veel spectaculaire rally’s ontstaan. De Nightwatch Nations Cup wordt gespeeld op zand.

Nieuw format

Het toernooi wordt gespeeld volgens het team relay systeem. Dit betekent dat een team minimaal uit twee mannen en twee vrouwen moet bestaan, tot maximaal vier mannen en vier vrouwen per team. Elke wedstrijd, Tie genaamd, zal bestaan uit vijf matches: een damesdubbel, een herendubbel, een gemengddubbel, twee triples. De winnaar van de wedstrijd is het team dat als eerste 100 punten bereikt.

Er wordt gespeeld in het King of the Court stadion dat speciaal voor dit evenement is omgebouwd tot een ware AirBadminton Arena. Deze arena is ontworpen om tijdens corona een sportevenement te houden en is volledig coronaproof. De spelers zitten in een ’bubbel’ en de bezoekers nemen met hun gezelschap plaats in aparte boxen om te genieten van het AirBadminton.

Tickets Nightwatch Nations Cup

Een ticket voor de Nightwatch Nations Cup kost slechts 5 euro en daarvoor krijg je ook nog eens twee gratis drankjes! Hoe leuk is dat! Klik hier voor de kaartverkoop. Er zijn 500 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Kijk voor alle informatie over de Nightwatch Nations Cup op de website van Air Badminton. 


Onze Ambassadeurs