Internationale Dag van de Olifant

Geschreven door Redactie
Internationale Dag van de Olifant Foto gemaakt door: Pexels

12 augustus is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Olifant

De olifant is het grootste landzoogdier ter wereld, en die verdient natuurlijk een eigen dag. Gelukkig wordt de olifant nog niet zo bedreigd als de tijger of de neushoorn, maar je kan helaas ook niet zeggen dat het goed gaat. Er liggen helaas ook voor deze prachtige beesten stropers op de loer. En ook ontbossing vormt een bedreiging voor de olifant. 12 augustus is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Olifant om mensen wakker te schudden over de schade die deze dieren wordt aangedaan.

Op deze dag worden in dierentuinen voorlichtingen gegeven over de olifant, en ook op scholen wordt er aandacht aan besteed. Daarbij staat de bescherming van dit prachtige dier centraal. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de olifant blijft bestaan. En hoe kunnen wij de stropers en de illegale ivoorhandel stoppen. Deze dag is in het leven geroepen door de ‘Elephant Reintroduction Foundation’.
Onze Ambassadeurs