Houd je hart gelukkig en jong, en je lichaam zal volgen!

Geschreven door Redactie

Deze tips zullen je helpen jouw fysieke welzijn te behouden. Als deze regelmatig worden gevolgd, kunnen deze geweldige resultaten opleveren. Lees de volgende punten door, probeer ze te volgen en blijf jong!

Cafeïne-inname: Cafeïne op zich is geen slechterik. Het is een van nature voorkomend stimulerend middel dat wordt aangetroffen in thee-, koffie- en cacaoplanten. Wanneer cafeïne in een plantaardige, gezonde en gecontroleerde vorm wordt ingenomen, heeft het enorme voordelen. Als je bijvoorbeeld een kadha (een kruidenbrouwsel) maakt met gember, tulsi, saunf enz., en dan melk en thee toevoegt, is het een gezonde infusie van goede stimulerende middelen voor je lichaam. Op een vergelijkbare manier kunnen degenen die dol zijn op koffie, ervan genieten in de vorm van zwarte koffie. Het werkt als een uitstekende leverreiniger, samen met verschillende andere voordelen. Waarom wordt cafeïne-inname dan afgekeurd, is een vraag die iedereen zich zou afvragen! Het antwoord ligt in onze innamepatronen en hoeveelheid. We consumeren het na de maaltijd tussen de maaltijden door, op een lege maag net na het opstaan ​​in de ochtend of zelfs voor het slapen gaan. Vandaar dat in dergelijke gevallen de polyfenolen en tannines in thee en koffie de ijzeropname in ons lichaam remmen, wat leidt tot belemmering van de zuurstoftoevoer van het lichaam. De reden hiervoor is dat het dit ijzer in ons lichaam/bloedstroom is dat erg belangrijk is voor de zuurstofvoorziening.
Ons lichaam heeft een goede zuurstoftoevoer nodig om onze huid gezond te houden, wat wordt voorkomen door de inname van cafeïne. Wanneer we overmatig cafeïne innemen, verstoort dit het hele systeem van ons lichaam. Het is het beste om jouw kopje thee tussen 4-5 uur 's avonds te hebben, zodat u geen maaltijd verstoort. En beperk ook jouw inname tot een paar kopjes.


Ademhalingsoefeningen: Je bent het er waarschijnlijk mee eens dat ademhalen nog belangrijker is dan eten, drinken of slapen. Je kunt dagen zonder dit te doen en toch in leven zijn, maar dat is niet het geval met ademhalen. Goed ademen is de sleutel tot het leven. We ademen meer dan 20.000 keer per dag, zonder het te beseffen. Als we niet goed ademen, verouderen we waarschijnlijk sneller. Goed in- en uitademen leidt tot een goede circulatie van voedingsstoffen door de cellen van ons lichaam en het helpt ook bij het handhaven van een goede toevoer van zuurstof. We zijn ons terdege bewust van het belang van een goede zuurstofvoorziening in ons lichaam voor een gezonde huid. Wees maar niet bang! Het is beter laat dan nooit.

Het is een algemene opvatting dat wanneer we diep ademhalen, we over het algemeen onze borstkas uitzetten, ons middenrif samentrekken en onze buik naar binnen zuigen, en het is deze techniek die ons zou vertellen dat we verkeerd ademen. Een diepe ademhaling zou betekenen dat je in de buik ademt, wat leidt tot de uitzetting van de buik, en dan de adem naar boven laat komen en uitademt. Ademhalingsoefeningen moeten elke dag worden uitgevoerd, voor een goede communicatie tussen onze lichaamscellen en om het lichaam verjongd te houden. Het duurt niet erg lang, gemiddeld een paar minuten om onze ademhaling te oefenen. Concentreer je gedurende die korte tijd op je ademhaling en realiseer je hoe het je geest, lichaam en ziel verbindt, wat in je huid zal reflecteren.

Koude douche: dit is een zeer interessante tip die niet veel mensen kennen. Het eerste en belangrijkste voordeel van een koude douche is dat onze bloedcirculatie beter wordt als we een koude douche nemen. Wanneer koud water ons lichaam raakt, stroomt het bloed naar onze organen. Het is de natuurlijke reactie van ons lichaam. Dit stromen van bloed geeft een stralende gloed aan onze huid. Het houdt ook problemen zoals hypertensie, spataderen en verhardende slagaders op afstand. Heb je ooit gezien hoe fris we zijn na die koude douches? Het voelt alsof alle zintuigen van ons lichaam met een schok zijn gewekt!

Een koude douche houdt onze huid helder en stralend. Warm water opent de poriën van onze huid. Open poriën zijn een gemakkelijke plek voor stof en olie om zich daarin op te hopen en ze te verstoppen, wat leidt tot acne, puistjes, puistjes enz. Warm water voert ook alle natuurlijke oliën van onze huid af, waardoor deze smakeloos en droog wordt. Aan de andere kant sluit koud water onze huidporiën, waardoor de huid fris en stralend blijft. Koud water vernauwt ook onze bloedvaten en zorgt voor lichte zwellingen en gezwollen ogen. Het houdt ook de natuurlijke oliën van onze huid intact, en dat houdt de huid van nature gezond. In landen waar het bitter koud is, is douchen in water op kamertemperatuur niet aan te raden. Voor hen is de beste manier om de watertemperatuur zo laag mogelijk te houden, dat wil zeggen dat je voelt dat je huid vocht vasthoudt en niet droog wordt. Dat is een indicatie dat het voor jou de ideale temperatuur is.

PAINS handhaven (positieve houding in negatieve situaties): Dat is een mooie term, nietwaar! Maar is het echt praktisch? Het menselijk lichaam is verstrengeld met de geest. Als de geest negatief is, of constant onder druk staat, zou uiteindelijk geen enkele techniek om gezond, fit en jong te blijven werken. PAINS is een techniek om onze geest positief te houden en ons lichaam daarmee af te stemmen. Het bereiken van een positieve houding in een negatieve situatie is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Een negatieve situatie lokt een negatieve reactie van onze geest uit. We beginnen na te denken over alle mogelijke negatieve scenario's en resultaten van die situatie. De sleutel is om de duur van negatieve gedachten zo veel mogelijk te verkorten. Naarmate we de duur van negatieve gedachten blijven verkorten, bereiken we geleidelijk een punt waarop elke negatieve situatie waar we naar gaan zoeken verandert in 'te leren lessen', of we bedenken de waarschijnlijke positieve resulterende scenario's.

Onze mentaliteit verschuiven naar de gedachte dat alles mogelijk is, leidt tot het openen van nieuwe wegen naar positieve kansen. Een van de belangrijkste dingen die onze stressniveaus beïnvloeden, is ons zorgen maken over dingen waar we geen controle over hebben. Als de vlucht die we moeten halen bijvoorbeeld vertraging oploopt, kunnen we in plaats van ons er zorgen over te maken, bedenken wat we aan de situatie kunnen doen. We kunnen veranderingen bedenken die we moeten maken of stappen die we moeten nemen om aan onze eisen en tijd te voldoen in plaats van ons zorgen te maken over een vertraagde vlucht, waar we geen controle over hebben. Ook moeten we in negatieve situaties compassie hebben voor onszelf. Vaker wel dan niet, hebben we de neiging om na te denken over hoe een bepaalde situatie ons presenteert in het bijzijn van anderen. In plaats daarvan moeten we nadenken over hoe het ons beïnvloedt. Het prioriteren van onze eigen geestelijke gezondheid helpt een heel eind bij het hebben van een positieve houding in negatieve situaties.

Raw Alkaline Rich Diet: Er zijn twee soorten diëten: een alkalisch dieet en een zuurrijk dieet. Een zuurrijk dieet is het dieet met een PH-waarde tussen 0-7, bijvoorbeeld overmatige cafeïne, of zelfs gedroogd fruit en noten. Alkalisch rijk dieet is meestal in rauwe vorm. Het omvat voedingsmiddelen zoals fruit, groenten enz. We kunnen de zure aard van gedroogd fruit en noten veranderen in alkalisch door ze in geweekte vorm te consumeren. In ons lichaam zijn slechts twee dingen zuur, namelijk onze maag en urine. Rust, het grootste deel van het lichaam is alkalisch. Dat is de reden waarom het consumeren van meer dan 80% alkalische voeding wordt aanbevolen voor het bereiken van een hogere staat van geestelijk welzijn. Om dat te bereiken kun je groentesappen, fruit, rauwe/gestoomde groenten, salades, geweekte noten en zaden etc. gebruiken. Vooral zwarte komijn blijkt erg behulpzaam te zijn bij het onder controle houden van acne, wat in feite het gevolg is van een alkalisch-zure onbalans in ons lichaam. Op dezelfde manier werkt met Kesar doordrenkt water als een bloedzuiveraar en helpt het om jouw huid te laten stralen.

Wat nog belangrijker is, begrijp welke voedingsmiddelen je lichaam en geest gelukkig maken. Met gelukkig bedoelen we niet kortstondig geluk, maar de voeding die past bij de samenstelling en aard van je lichaam, en het stabiel houdt, met een goede spijsvertering en stofwisseling. Het is je vast opgevallen dat wanneer we geraffineerd en junkfood eten, we gedurende een zeer korte tijd een piek in onze gelukshormonen voelen, maar daarna krijgt ons lichaam problemen zoals een opgeblazen gevoel, indigestie, constipatie enz., wat over het algemeen gepaard gaat met stemming schommels etc. al deze zeker niet de indicatoren van een gelukkig lichaam. Zoek daarom het gelukkige voedsel voor je lichaam, of het nu fruit is na het opstaan ​​in de ochtend, of het hebben van salades voor de maaltijd of het drinken van wat warme melk voordat je naar bed gaat, en houd je lichaam gelukkig en stralend.


Onze Ambassadeurs