Schaakdriedaagse Queen’s Gambit Hilversum

Geschreven door Redactie

Queen’s Gambit is in Hilversum op 10, 11 en 12 september. Wat dat is?

Queen’s Gambit is een Netflix-serie die gaat over een jonge vrouw die na een slechte jeugd met succes de internationale schaaktop bestormt. Maar Queens Gambit in Hilversum gaat ook over … ónze beste schaaksters.

Topschaaktalenten Eline Roebers, 15 jaar oud, en Machteld van Foreest, 14 jaar oud nemen het op tegen de twee beste schakers van Hilversum: Eelke Wiersma, 48 jaar oud en Jan Willem van de Griendt, 51 jaar oud.

Eline en Machteld spelen schaak op vrijdag bij het A. Roland Holst College, op zaterdag in de Bibliotheek van Hilversum en op zondag in Fabrique Ludique. In dit schaakweekend zijn er ook activiteiten presentaties en voordrachten over bijvoorbeeld de geschiedenis van het damesschaak. Toegang voor alle activiteiten is gratis. Het volledige programma leest u www.hsgopen.nl.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?