Nationale chocolade milkshake dag

Geschreven door Redactie

Nationale Chocolade Milkshake Dag op 12 september brengt chocolade- en ijsliefhebbers bij elkaar. Vergeet de calorieën voor deze ene dag en geniet van een zoete lange, dikke en heerlijke chocolademilkshake!

De term milkshake verscheen voor het eerst in druk in 1885. In deze periode verwees milkshake naar een alcoholische drank die werd beschreven als een "stevige, gezonde eierpunch-drank" vermengd met eieren, whisky en andere ingrediënten. Apotheken serveerden de drank als tonicum en als traktatie aan klanten. Tegen 1900 boden apotheken deze "gezonde drank" aan met chocolade-, aardbei- of vanillesiroop.

Een andere toevoeging aan de milkshake was gemoute melkpoeder. Gemaakt van gemoute gerst, tarwebloem en gedehydrateerde volle melk, smaakt gemoute melk een beetje als geroosterde karamel. Het maakte zijn debuut rond de jaren 1870 als houdbaar droog melkproduct. Voeg het poeder toe aan een chocolademilkshake en transformeer de romige goedheid in een gemoute chocolademilkshake. Terwijl je geniet van deze zoete lekkernij, vergeet dan niet om dit heerlijke tijdverdrijf aan iemand anders voor te stellen.

Gebruik #ChocolateMilkshakeDay om op sociale media te posten.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?