Populairste huisdieren in Nederland

Geschreven door Redactie

Bijna iedereen heeft wel een huisdier. 

Iets om voor te zorgen in huis, een vriendje erbij. We hebben graag een huisdier om ons heen. Maar welke huisdieren zijn nou het populairst en het gezelligst?

De hond en de kat

Deze zag je waarschijnlijk al aankomen, honden en katten. We delen het leven met zo'n 6,1 miljoen honden en katten. De een heeft er maar één, de ander heeft beide. Wie wilt er nou niet een spinnende kat op schoot, gezelliger dan dat wordt het niet. Ook zijn ze heel aaibaar en heel huiselijk. Honden zijn heel aanhankelijk en kunnen vaak goed omgaan met kinderen. Thuiskomen met een kwispelende hond zal je gelijk een lach op je gezicht geven.

Knaagdieren

Een cavia, hamster, huismuis. Knaagdieren zijn net zoals honden en katten heel aaibaar en aanhankelijk, alleen zijn ze veel minder eisend dan honden en katten. Al moet je ze wel nog steeds goed verzorgen. Ze leven vaak in een kooi die je regelmatig zult moeten verschonen, zodat ze een fijn en prettig leefgebied hebben. En om ze effe op schoot te hebben is altijd leuk.

Reptielen en amfibieën 

Niet iedereen heeft ze, reptielen en amfibieën. Een schildpad, slang, leguaan, kikker. Je noemt ze. Deze koudbloedige huisdieren worden steeds meer gewild, Ze hebben een specifiek verzorging en leefgebied nodig, sinds het niet de meest gewone huisdieren zijn. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?