Koude koffie maken

De koude koffie wat ook wel ‘cold brew’ wordt genoemd, duikt overal op.

Er zijn genoeg redenen om van cold brew te houden. Want in tegenstelling tot ijskoffie, kun je de concentratie makkelijk zelf regelen, zodat je niet met een verdund drankje eindigt. En omdat het niet wordt verwarmd, heeft de cold brew een ander smaakprofiel dan een kop koffie dat is gemaakt met heet water. Dit zorgt voor een lagere zuurgraad, wat een gladdere kop betekent die zachter op de maag is. Cold brew duikt overal op, van lokale cafés tot nationale ketens, maar het is ook gemakkelijk en goedkoop om zelf thuis te maken.

Wat heb je nodig?

  • Grof gemalen koffie.
  • Een pot of grote container.
  • Koud water.
  • Filter.

Bereidingswijzen:

Schenk de grof gemalen koffie in je bakje. Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en roer voorzichtig, zorg ervoor dat al het gemalen koffie vochtig is en dek het af met een deksel. Laat de koffie een nacht of 12 uur op kamertemperatuur staan. Zeef vervolgens je brouwsel door een koffiefilter in een grote kan of iets anders waar je je koude brouwsel in wilt bewaren. En je hebt zojuist je eerste koude koffie gemaakt, geniet ervan!Onze Ambassadeurs