E-waste Race: lever elektronisch afval in bij de Van der Muelen-Vastwijk school

Geschreven door Redactie

Heeft u elektronisch afval? Dit kunt u inleveren bij de Van der Muelen-Vastwijk school op singel 4 in Weesp. Zij doen met groep 6 mee aan de E-waste Race voor basisscholen in het Gooi die loopt tot 7 oktober.

Tien basisscholen doen mee aan deze leerzame en spannende strijd. De school die het meest elektronisch afval ophaalt wint. Wethouder Carin Ogier bracht een bezoek om te zien en te horen hoe de kinderen het afval verzamelen. Zij was onder de indruk van het enthousiasme en hoeveel de kinderen al hadden ingezameld. De kinderen gaan langs de deuren en met zelfgemaakte posters proberen ze de wedstrijd onder de aandacht te brengen. Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 12.30 tot 12.45 uur kunt u het afval bij de school langs brengen. U kunt apparaten inleveren die met een stekker worden opgeladen of de stekkers zelf. Batterijen of grote apparaten zoals een koelkast kunt u niet inleveren.

Snelst groeiende afvalstroom

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld! Bij iedereen in huis slingeren wel oude apparaten rond, zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of een doos met kabels. Van dit elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zijn weer allemaal nieuwe dingen te maken. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Met de E-waste Race wordt het inleveren van uw e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Onze Ambassadeurs