Loket Zelfstandigen met geldzorgen is open

Geschreven door Redactie

Het Loket ‘Zelfstandigen met geldzorgen’ opende op 4 oktober 2021

 Dit Loket is er voor Hilversumse ondernemers. Niet voor Hilversummers met wie het wel lekker gaat, nee: voor Hilversumse ondernemers mét problemen. Medewerkster Lisa (27) vertelt meer...

Lisa: “Een ondernemer met geldzorgen heeft andere behoeftes dan een particulier. De gemeente is zich daarvan bewust. Daarom is er nu een

een loket opgericht speciaal voor ondernemers met geldzorgen. Wij zijn nu zo’n anderhalve week open en mensen weten ons al goed te vinden. En dat snap ik. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) stopte per 1 oktober. Deze regeling was voor zelfstandig ondernemers om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Maar ja, en dan? Wat nou als het nu nog steeds niet lukt om rond te komen met je eigen bedrijf?”

Advies: omscholen en iets anders opzetten

“In de afgelopen week kwamen er bij ons ondernemers langs met vragen en problemen. Je hebt echt wel een probleem als je je financiële lasten niet kunt betalen omdat je door corona opdrachten kwijtraakte. Of doordat investeerders hun investeringen terugtrokken. De economie trekt natuurlijk wel weer wat aan, maar dat betekent niet dat je bedrijf meteen weer opbloeit. Naast financiële problemen, ontstaan er vaak ook mentale problemen. Er zijn mensen die adviseren zich te laten omscholen en om iets anders op te zetten. Iets waar wél veel werk in is.”

Weer vertrouwen in de toekomst

“Zo heb ik deze week contact gehad met een man die taxichauffeur was. Deze man gaf aan geen vertrouwen meer te hebben in deze branche, waar maar weinig tot geen werk is. Daarom wil hij graag kijken waar voor hem op dit moment kansen liggen. Samen hebben we gekeken hoe hij dat het best kan aanpakken en wie hem daarbij kan helpen. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we ondernemers ook in contact brengen met andere organisaties. Hierdoor kunnen we hulp op maat bieden. Ik heb hem doorverwezen naar het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Samen met het RMT kan hij kijken wat de mogelijkheden zijn voor omscholing naar een branche waar wél werkgelegenheid is (in dit geval de bouw). Binnen een week had deze man hier een intakegesprek. Samen kijken ze naar de juiste opleiding/cursus, zodat hij hiermee snel aan de slag kan. Het is mooi als we mensen zo kunnen helpen. We hopen dat ze daardoor ook weer meer vertrouwen in de toekomst krijgen.”

Geen bloei, wél groeipotentie

“Als een bedrijf momenteel nog niet bloeit, maar wel veel groeipotentie heeft, dan heeft iemand misschien wat aan het Ondernemersklankbord. Dan denken andere ondernemers met je mee en kun je misschien wat met hun adviezen. Soms is er gewoon even geen andere oplossing. Dan kun je een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Met een Bbz-uitkering kun je tenminste je levensonderhoudskosten blijven betalen, terwijl je verder zoekt naar kansen en mogelijkheden.”

Het Loket helpt u graag!

Bent u een Hilversumse ondernemer en heeft u ondernemersvragen en/of geldzorgen? Het Loket Zelfstandigen met geldzorgen helpt u graag.

U kunt bij ons Loket terecht voor gratis hulp op maat, met vragen zoals:

  • Hoe moet ik mijn rekeningen betalen (zakelijk en privé) nu ik weinig omzet heb?
  • Hoe moet ik mijn schulden oplossen?
  • Hoe krijg ik mijn administratie, boekhouding en privébudget weer op orde?
  • Moet ik stoppen of doorgaan met mijn onderneming?
  • Van welke ondernemersregelingen kan ik gebruikmaken?
  • Wat kan het Loket Zelfstandigen met geldzorgen voor mij doen?

Meer weten of contact?

Kijk voor meer informatie op de pagina Loket voor zelfstandigen met geldzorgen.
Maak online een afspraak voor het spreekuur via zelfstandigenloket@hilversum.nl. Of bel ons op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur via (035) 629 23 88. Onze hulp is gratis.Onze Ambassadeurs