Vandaag is het Nationale Pasta dag

Geschreven door Redactie

Oktober is Nationale Pasta Maand, en 17 oktober erkent Nationale Pasta Dag.

Terwijl we noedels over de hele wereld vinden, is pasta een soort noedel uit de traditionele Italiaanse keuken. De eerste referentie dateert uit 1154 op Sicilië en werd voor het eerst in het Engels bevestigd in 1874. Meestal wordt het gemaakt van een ongezuurd deeg van tarwemeel. Het meel wordt gemengd met water of eieren en gevormd tot vellen of verschillende vormen. Het kan vervolgens vers of gedroogd worden geserveerd om te worden bewaard voor later gebruik.

Omdat het zo veelzijdig is, leent pasta zich uitstekend voor zoet en elk ander gerecht op tafel. Koks hebben pasta als hoofdgerecht, maar ze serveren ook heerlijke warme en koude bijgerechten. En dan natuurlijk die speciale toetjes waarvan we het watertanden niet kunnen weerstaan.

Koks maakten oorspronkelijk verse pasta met de hand. Tegenwoordig worden er echter veel soorten verse pasta commercieel gemaakt. Grootschalige machines brengen dagelijks keuzes bij onze kruideniers. Kleinere pastamachines op de markt maken het nog makkelijker om de meest verse pasta in huis te hebben.

Gedroogde en verse pasta zijn er in verschillende vormen en variëteiten.
Er zijn zoveel soorten pasta! Volgens de Encyclopedia of Pasta van Oretta Zanini De Vita zijn 310 specifieke soorten pasta gedocumenteerd met meer dan 1300 namen.
In Italië variëren de namen van specifieke pastavormen of -soorten per land.
Voorbeeld: Cavatelli is bekend onder 28 verschillende namen, afhankelijk van de regio en de stad.

De grootte en vorm van pasta kunnen ook bepalen welke saus er het beste bij past. Serveer bijvoorbeeld linguine met lichtere, dunnere sauzen om te voorkomen dat de noedels breken. Een soortgelijk gevormde noedel, fettuccine, is minder delicaat. Daarom draagt ​​het zwaardere sauzen zoals Alfredo.

Ontdek de wereld van pasta. Of je nu een salade, hoofdgerecht of dessert kookt, recepten zijn er in overvloed. Als je geen zin hebt om te koken, neem dan het gezin mee naar een Italiaans restaurant. Wat je ook van plan bent, nodig vrienden uit om met je mee te doen.

Gebruik #NationalPastaDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs