Vrijwilligers gezocht voor Streekarchief

Vrijwilligers gezocht voor Streekarchief

Wilt u bijdragen aan de kennis over de Blaricumse bevolking uit 1850-1861 en vindt u het leuk om oude handschriften te ontcijferen? Het Streekarchief zoekt vrijwilligers om het bevolkingsregister van Blaricum te indexeren. Alle hulp is welkom!

Iedere inwoner van Blaricum werd bij de geboorte of bij verhuizing naar Blaricum ingeschreven in het bevolkingsregister. Op dit moment zijn de gegevens uit het bevolkingsregister alleen beschikbaar op microfiche in de studiezaal van het Streekarchief. We willen deze gegevens graag digitaal beschikbaar maken. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Digitalisering bevolkingsregister

Het bevolkingsregister uit de periode 1850-1861 is inmiddels gedigitaliseerd. De volgende stap is om de namen uit het register over te nemen en in te voeren op onze website. Op die manier kunnen we de gegevens digitaal beschikbaar maken. Onderzoekers kunnen het bevolkingsregister dan rechtstreeks via onze website doorzoeken op naam.

Wilt u ons hierbij helpen?

Meld u dan aan als vrijwilliger! Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website van het Streekarchief.

Heeft u vragen?

E-mail uw vraag naar l.knijn@hilversum.nl

Onze Ambassadeurs