Koning bij viering landelijk netwerk AED-burgerhulpverlening Hartstichting

Geschreven door Redactie

Zijne Majesteit de Koning woont maandagmiddag 6 december de viering bij van het landelijk netwerk AED-burgerhulpverlening van de Hartstichting.

Door het netwerk van 245.000 Nederlanders kan nu in heel Nederland binnen zes minuten worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand. De viering vindt plaats in Amare in Den Haag.

Jaarlijks worden zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Met behulp van een automatische externe defibrillator (AED) kan een persoon met een hartstilstand worden gereanimeerd. Daarbij zijn de eerste zes minuten cruciaal voor de grootste overlevingskans. De Hartstichting heeft hierom een landelijk netwerk van burgerhulpverleners opgericht. Dit netwerk van vrijwilligers is vaak eerder ter plaatse dan een ambulance. Nederland is het eerste land ter wereld dat een dergelijk fijnmazig en landelijk reanimatienetwerk van burgerhulpverleners heeft. Het aantal hulpverleners en het aantal AED’s kent de afgelopen jaren een grote toename. Zodoende kan nu bij elke alarmering tijdig iemand worden opgeroepen. De Hartstichting zet zich in voor de nog verdere verdichting van het AED-netwerk.

De Koning woont het programma bij rond de viering van het landelijk netwerk AED-burgerhulpverlening. Naderhand spreekt hij onder meer met burgerhulpverleners, ervaringsdeskundigen en hun partners over het belang van het landelijk netwerk en over het werk van de Hartstichting.
Onze Ambassadeurs