Het is Wereld Prematurendag

Geschreven door Redactie

Deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor vroeggeboorte

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Helaas overlijden ongeveer 1000 baby’s per jaar aan de gevolgen van vroeg- geboorte. Gelukkig zijn er dus 14.000 baby’s die het wel halen. Maar voor deze kindjes zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Bij prematuur geboren kindjes is de kans aanwezig dat hij of zij last krijgt van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

Op 17 november is het wereld prematuren dag, op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor te vroeg geboren kinderen. Maar ook wordt er stilgestaan bij de grote impact die het heeft op de ouders. Op deze dag vinden er in veel ziekenhuizen activiteiten plaats. Kijk voor de activiteit in het ziekenhuis bij jou in de buurt op de website van het ziekenhuis.


Onze Ambassadeurs