Toyota schroeft productie naar beneden

Geschreven door Redactie

Productie naar beneden en toch winst boeken

Ben jij binnenkort van plan om een Toyota aan te schaffen? De kans is aanwezig dat je misschien even zal moet wachten. Dit komt omdat Toyota deze keer weer opnieuw haar productie zal gaan verlagen vanwege de tekorten aan chips en andere onderdelen die in de auto gaan. Door de tekorten dat het bedrijf heeft, draaien de fabrieken van Toyota nu niet meer op de volledige capaciteit.

Het autobedrijf zal de productie van auto’s volgende maand al met ongeveer 15 procent naar beneden gaan schroeven. Eerder was het de bedoeling dat er ongeveer 1 miljoen auto's gemaakt zouden worden, maar dat worden er nu dan 850.000 tot 900.000. Ondanks het terug halen van de productie boekt het autobedrijf wel winst dit jaar.


Onze Ambassadeurs