Inzameling afval wijzigt vanaf 2022

Geschreven door Redactie

Vanaf 1 januari 2022 gaat de GAD werken met nieuwe inzamelfrequenties en routes voor het ophalen van afval.


Inzamelkalender in app

Op de inzamelkalender zie je wanneer de GAD welk afval ophaalt. De GAD heeft ook een inzamelkalender app. Handig is de automatische herinnering die je kunt instellen in de GADapp om de juiste bak op tijd aan de straat te zetten.

Nieuwe frequenties

In 2022 worden de inzamelfrequenties:

  • GFT eens per 2 weken
  • PMD eens per 3 weken
  • Papier en karton eens per 4 weken
  • Restafval eens per 2 weken

Inzameling papier en karton

Vanaf 2022 neemt de GAD de inzameling van papier en karton mee in de inzamelroutes. Inzameling is dan alleen doordeweeks en overdag. Net als de andere kliko’s moet de container voor papier op de dag van inzameling voor 7.30 uur aan de straat staan.

Textiel

Het ophalen van textiel kan vanaf 2022 op afspraak. Net als bij grootvuil, kan je een afspraak maken via de website van de GAD of bel 035 699 18 88. Textiel kunt u ook brengen naar de textielcontainers in de wijken.Onze Ambassadeurs