Rustige jaarwisseling in Hilversum

Geschreven door Redactie

Hilversum kijkt terug op een heel rustige jaarwisseling. De brandweer heeft minder meldingen gekregen dan vorige jaren. De politie heeft één aanhouding verricht.

"'Het was een extreem rustige jaarwisseling. Met dank aan alle hulpverleners die in aanloop naar en tijdens oud en nieuw zich hiervoor hebben ingespannen. Zo hebben ook dit jaar jongerenwerk, buurtvaders, handhaving, politie en gemeente samengewerkt in het organiseren van een aantal sportactiviteiten voor jongeren in de buurt. Een feest is wat je er zelf van maakt en Hilversum heeft dat dit jaar weer geweldig gedaan. Noodgedwongen klein omdat we nog steeds te maken hebben met corona, maar zo goed als zonder ongeregeldheden. Daar ben ik trots op.", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Politie, brandweer en handhavers van de gemeente waren de hele avond en nacht op straat om de jaarwisseling in goede banen te leiden. In totaal heeft de politie één aanhouding verricht. Het ging om een verward persoon die agressief gedrag vertoonde tegen een jeugdboa. De brandweer rukte in de hele regio slechts 36 keer uit. In Hilversum ging het om enkele kleine incidenten rond middernacht, zoals een auto en scooterbrand. Eerder die dag zijn diverse brandbare objecten uit de buitenruimte verwijderd zoals een autowrak, een aanhanger met afval, een containerbak met hout en pallets.

Ondank het vuurwerkverbod is er in de stad toch vuurwerk afgestoken. Dit heeft niet geleid tot situaties waarin handhavend moest worden opgetreden.

Onze Ambassadeurs