Jaar van de Merel in 2022

Geschreven door Redactie

Ieder jaar kiest de Vogelbescherming voor een andere vogel.

2022 wordt het Jaar van de Merel. Dat heeft de Vogelbescherming Nederland bekend gemaakt. Vogelbescherming Nederland kiest elk jaar in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland een vogelsoort waar we ons in het bijzonder op richten. Dat wordt onder andere gedaan door meer aandacht voor – in dit geval – de merel te vragen.

Wie kent hem niet, met zijn zwarte pak en parmantige gele snavel: het merelmannetje dat vanaf de hoek van het dak zijn dromerige lied zingt. De merel is de meest algemene vogelsoort van ons land en een bekende tuinvogel. Maar vanaf 2016 is er iets opmerkelijks aan de hand: de aantallen duikelen omlaag. In een paar jaar tijd is bijna 30 procent van de broedende merels verdwenen, zo blijkt uit landelijke tellingen.

Reden genoeg voor de organisaties om de merel dit jaar in het zonnetje te zetten. Benieuwd wat jij kan doen voor de merel? Kijk dan snel op de website: www.vogelbescherming.nl
Onze Ambassadeurs