Sony zal de PS4 gebruiken om het tekort aan PS5 te vullen

Geschreven door Redactie

Ondertussen bevestigt Microsoft dat het de Xbox One stilletjes stopzet in 2020.

Omdat de PlayStation 5 nog steeds moeilijk te vinden is in de winkels vanwege wereldwijde tekorten aan semiconductors, heeft Sony plannen om te stoppen met de PS4 geannuleerd, waardoor de levensduur van het systeem verlengd wordt tot 2022.

Dat is volgens een Bloomberg News rapport dat "mensen bekend met de zaak" citeert die zeggen dat Sony aan assemblagepartners heeft verteld dat het van plan was om eind 2021 te stoppen met de PS4. In plaats daarvan is het bedrijf nu van plan om dit jaar een miljoen exemplaren van de oudere console te produceren, die gebruik maakt van minder geavanceerde chips die gemakkelijker te verkrijgen zijn. Sony zou dat aantal kunnen aanpassen op basis van de vraag.

Ter vergelijking: de PS4 verkocht in de eerste negen maanden van 2021 1,7 miljoen exemplaren, vergeleken met 8,9 miljoen PS5 exemplaren in diezelfde periode.

Sony, van zijn kant, ontkende dat het eerder had overwogen om de PS4-productie te stoppen. "Het is een van de best verkochte consoles ooit, en er is altijd cross-over tussen generaties," vertelde het bedrijf aan Bloomberg. De PS3 bleef inderdaad tot 2017 geproduceerd worden in Japan, ruim drie jaar na de introductie van de PS4. En de PS2 was eind 2012 nog in productie, waardoor een overlap met de PS4-productie met slechts één jaar werd gemist. In het algemeen kunnen populaire consoles nog jaren na de lancering van hun opvolgers blijven verkopen.


Onze Ambassadeurs