Wat zijn de zeldzaamste lakkleuren voor auto's?

Geschreven door Redactie

Witte, zilveren en zwarte voertuigen zijn veelvoorkomende kleuren op onze wegen.

Er is echter een heel spectrum aan verfkleuren die we zelden zien. Hier zullen we enkele van de zeldzaamste autokleuren bespreken en speculeren over een paar redenen waarom ingetogen tinten de weg beheersen.

Volgens een iSeeCars-onderzoek onder 9,4 miljoen gebruikte voertuigen die in 2019 werden verkocht, waren groen, beige, oranje, goud, geel en paars de zeldzaamste lakkleuren voor het exterieur. Elk was goed voor minder dan 1 procent van de voertuigen in het onderzoek.

Wat zet mensen ertoe aan om kleuren te kiezen?

Er zijn een paar factoren die een rol spelen bij de kleurkeuzes van onze auto's. Ten eerste kunnen auto's met neutrale kleuren weinig onderhoud vergen. Ze laten niet snel stof, vuil en krassen zien. Het is ook gemakkelijker om krassen op een felgekleurd model te zien.

Phong Ly suggereert dat Amerika's liefde voor grijstinten auto's verband kan houden met onze liefde voor technologie. De meeste mobiele apparaten hebben een strakke zwarte, witte of zilveren buitenkant, en onze smaak in voertuigen kan een verlengstuk zijn van die esthetiek.


Onze Ambassadeurs