Bouw Tiny Church op Floriade verloopt spoedig

Geschreven door Redactie

Aan de Tiny Church wordt in de loods hard getimmerd.

De timmermannen zijn zes dagen per week bezig. Tien vloerdelen zijn klaar. Nu zijn ze bezig met de 32 staande wandpanelen. Voortdurend moet Pieter ter Veen nadenken over details, zoals het aanbrengen van elektriciteitsdraden in de panelen: ‘Kunnen we tijdens de montage daar nog wel bij?’. Gelukkig heeft Pieter ervaring met de bouw van de eerste Tiny Church, die in Almere-Poort staat. Het gaat voorspoedig.  Bekijk dit filmverslag: https://www.youtube.com/watch?v=djuz5VtuL6c

De sfeer is gemoedelijk in de loods van Adrie en Dirk van Baaren. Elk van de timmermannen heeft zijn eigen plek. De één brengt bekleding op de panelen aan. De ander boort cirkels. Samen brengen ze isolatiemateriaal aan. De Tiny Church moet immers duurzaam zijn. Dit kerkgebouw op de Floriade draait met de zon mee en is een symbool van duurzaamheid. Stichting Kerk op de Floriade presenteert de schoonheid van de natuur, d.w.z. de schepping  van God, en de zorg om de aarde.  Tussen 14 april en 9 oktober 2022 vinden allerlei programma’s plaats. Bezoekers kunnen kennis maken met helende kruiden en planten met Bijbelse namen. Er zijn verschillende wandelroutes met vragen over de natuur, duurzaamheid, leven en geloof in God. De financiering van de bouw is mogelijk gemaakt door enkele kerken en fondsen. De Tiny Church is te koop en kan als Tiny House of als kapel gebruikt worden. Na de Floriade wordt het gedemonteerd. Kopers kunnen zich bij het bestuur melden. In november werd de bouwput voor de fundering van de Tiny Church op de Floriade gegraven. Op de website van de Floriade vindt u ons hier: https://floriade.com/nl/op-de-expo/nationale-paviljoens/almeerse-kerken/

Motivatie

Crolus vertelt ‘Ik doe dit omdat ik dankbaar ben. Ik voel me gezegend door de lieve mensen om me heen. Dat gevoel wil ik delen door God te dienen. Of dat nu in de kerk of hier in de stal is, dat maakt niet uit. Met deze Tiny Church wil ik op mijn beurt tot een zegen zijn voor anderen’

Arjen: ‘Ik werk mee aan een wonder, zo voel ik dat. Het is toch een wonder dat wij in deze tijd een kerk kunnen bouwen. Ik verwacht dat deze Tiny Church tientallen jaren als Tiny House of kapel gebruikt wordt. En fantastisch dat wij op deze manier de blijde boodschap van God aan de bezoekers van de Floriade kunnen presenteren.’

Donatie en bezoek Donatie en bezoek

Voor de aanleg van de tuin is nog 60.000 euro nodig. Elke bijdrage is welkom. Kunt u ons daarbij helpen? Bijvoorbeeld voor de bloeiende beplanting à 49,00 euro per m2. Of voor het 55 meter lange wilgentenenhekwerk à 39,00 euro per m. Steun ons met een gift op bankrek.nr. NL 15 TRIO 0338 7497 64 t.n.v. Stichting Kerk op de Floriade of gebruik de donatieknop op https://fruitfulcity.nl/doneer/ Hartelijk dank!
Groepen zijn tijdens de Floriade welkom in de beeldentuin en Tiny Church. Plan uw bezoek en meld u aan. Voor jong en oud zijn er suggesties voor de invulling van uw bezoek, dat u kan afsluiten met een bijeenkomst of viering in de Tiny Church.

Onze Ambassadeurs