Snelheidsmeter beloont goed gedrag

Geschreven door Redactie

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont, stond vanaf afgelopen 11 februari aan de Snelliuslaan in Hilversum.

De Safety-safe beloonde weggebruikers die zich aan de snelheid hielden door geld in de spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag is 2.610 euro geworden. Dit is meer dan verwacht. Het gespaarde geld wordt besteed aan een wijkactiviteit bij de Berlagevijver.
 
De Snelliuslaan is een 30-km weg, waar veel weggebruikers te hard rijden. Daarom startte de gemeente Hilversum samen met bewoners het Safety-safe project.

Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet hield en langs de snelheidsmeter kwam, zorgde ervoor dat er geld in de digitale spaarpot kwam. Dit was direct te zien op het bord. De Safety-safe heeft een maand aan de Snelliuslaan gestaan. Het gespaarde bedrag werd vandaag bekendgemaakt door wethouder Annette Wolthers (verkeer). In totaal is 2.610 euro gespaard.
 
Wolthers: “We hebben onderzocht of de Safety-safe een goede manier is om de snelheid naar beneden te brengen aan de Snelliuslaan. Gebleken is dat het werkt! De samenwerking met de bewoners, samen met het belonen van goed gedrag, maakt dit een mooie actie. We zijn ook erg benieuwd naar de resultaten op de lange termijn.”

Onze Ambassadeurs