Hoe maak je de beste guacamole

Geschreven door Redactie

Serveer het als een dip op je volgende feest of schep het op taco's voor een gemakkelijke diner-upgrade.

De beste guacamole houdt het simpel: alleen rijpe avocado's, zout, een scheutje limoen, uien, chilipepers, koriander en wat gehakte tomaat.

Guacamole: een klassiek Mexicaans gerecht

Het woord "guacamole" en de dip komen beide oorspronkelijk uit Mexico, waar al duizenden jaren avocado's worden verbouwd. De naam is afgeleid van twee Azteekse Nahuatl-woorden: ahuacatl (avocado) en molli (saus).

Ingrediënten voor Makkelijke Guacamole

Het enige dat je echt nodig hebt om guacamole te maken, zijn rijpe avocado's en zout. Daarna zal een beetje limoen- of citroensap, een scheutje zuurgraad de rijkdom van de avocado helpen in evenwicht te brengen. Voeg desgewenst gehakte koriander, pepers, ui en/of tomaat toe.

Guacamole-variaties

Als je eenmaal basis guacamole hebt, kun je experimenteren met variaties door aardbeien, perziken, ananas, mango's of zelfs watermeloen toe te voegen. Een klassieke Mexicaanse guacamole bevat granaatappelpitjes en stukjes perzik. Je kunt creatief aan de slag met je zelfgemaakte guacamole!

  • Simpele Guacamole: De eenvoudigste versie van guacamole is gewoon gepureerde avocado's met zout. Laat het gebrek aan andere ingrediënten je er niet van weerhouden om guacamole te maken.
  • Snelle guacamole: voor een zeer snelle guacamole neem je gewoon een 1/4 kopje salsa en meng je het met je gepureerde avocado's.
  • Heb je niet genoeg avocado's? Om een beperkte voorraad avocado's uit te breiden, voegt u ofwel zure room of kwark toe aan uw guacamole-dip. Puristen zijn misschien geschokt, maar wat dan nog? Het smaakt nog steeds geweldig.

Onze Ambassadeurs