Vandaag is het Pasen!

Geschreven door Redactie

Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de volle maan.

Beschouwd als de belangrijkste heilige dag van het christendom, viert het de opstanding van Jezus Christus. Afhankelijk van welke kalender een kerk volgt, zullen sommigen de vakantie eerder vieren dan anderen.

In de aanloop naar Paaszondag is er een heel seizoen van vieringen, beginnend met Aswoensdag, het officiële begin van de vastentijd. De vastentijd is een tijd van vasten en bezinning, die staat voor de tijd die Jezus 40 dagen in de woestijn doorbracht. Velen kennen dit als een tijd waarin christenen iets opgeven voor de vastentijd.

Tijdens de Goede Week staat de zondag voor Pasen dan ook bekend als Palmzondag. Het herdenkt de intocht van Jezus in Jeruzalem op een ezel, slechts vijf dagen voordat de Romeinen Hem kruisigden. Witte Donderdag herinnert aan het laatste avondmaal van Jezus; Goede Vrijdag is de dag van de kruisiging; Stille Zaterdag is de periode tussen de kruisiging en de opstanding; en Paaszondag.

Wat kan je doen vandaag?

- Neem deel aan een willekeurig aantal kerkdiensten.
- Sommige kerken houden diensten bij zonsopgang.
- Eieren verven met kinderen en paaseieren zoeken.
- Lokale gemeenschappen houden ook jaarlijkse eierenjachten, dus controleer jouw lokale sociale media, kranten en community-lijsten voor datums en tijden.

Gebruik #Pasen om te delen op sociale media.


Onze Ambassadeurs