Zeshandig beiaardconcert als ultieme test voor het nieuwe klavier

Geschreven door Redactie

Afgelopen najaar is het 63 jaar oude klavier van de beiaard in de Raadhuistoren vervangen.

Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek bespeelt het instrument elke woensdag en is zeer gelukkig met de nieuwe speeltafel: “Het nieuwe klavier maakt veel minder bijgeluiden en ik kan er heel genuanceerd op spelen.” Vrijdag 27 mei wordt om 19.30 uur op dit nieuwe klavier een speciaal concert gegeven door drie beiaardiers.
 
Wim Ruitenbeek wordt vergezeld door twee Vlaamse collega’s: Wim Berteloot en Wim van den Broeck. Zij spelen niet alleen solo, maar ook in elke mogelijke duo-combinatie à quatre mains et pieds en triple-Wim spelen samen zeshandig!
 
Het concert zal ongeveer een uur duren en is in de ruime omgeving van het Raadhuis te horen. Luisteraars kunnen natuurlijk altijd een eigen kleedje of klapstoel meenemen. Het programma is luchtig en gevarieerd, vol met arrangementen van klassieke muziek tot aan filmmuziek. Het volledige programma is tijdens het concert te vinden voor de ingang van het Raadhuis of via wimdebeiaardier.nl/beiaarden/hilversum.
 
Op vrijdagavond 24 juni is er nog een extra concert. Tegelijk met de komst van het nieuwe klavier is het speelhok van de beiaardier ook uitgebreid. Er is nu ruimte voor rondleidingen, maar ook om andere musici te laten meespelen. We gaan dit vieren met een klassiek concert door beiaardier Wim Ruitenbeek in samenspel met Boudewijn Zwart op piano, en Judith Groen op de cello. De piano en cello worden vanuit de toren versterkt.

Onze Ambassadeurs