12 juni is het rode rozen dag.

Geschreven door Redactie

Elk jaar op 12 juni erkennen mensen Red Rose Day. Vandaag eert de bloem die een symbool is van liefde en romantiek, de rode roos. De roos is ook de geboortebloem van juni.

Rode rozen werden in veel vroege culturen gebruikt als decoraties bij huwelijksceremonies en huwelijkskleding. Door deze praktijk werd de rode roos in de loop der jaren bekend als een symbool van liefde en romantiek. De traditie van het geven van rode rozen als de sterkste boodschap van liefde wordt vandaag nog steeds beoefend.

Rode rozen bieden meer dan de boodschap van liefde. Ze staan ​​ook bekend om hun geur en worden gekweekt voor parfums en voor het brouwen van helende thee. Bovendien zijn rozen er in een grote verscheidenheid aan cultivars. Van laagblijvende struiken met sierlijke bloesems tot robuuste planten met een lange steel, rozen bieden diepe scharlakenrode en heldere bessenkleurige rode tinten.

In juni bloeien rode rozen in bloementuinen en hun schoonheid en zoete geur vullen de lucht met geluk.

Onze Ambassadeurs