Silverpoint trakteert voor 150-jarig bestaan

Geschreven door Redactie

Laatste kans om de tentoonstelling ‘Hilversum ontkiemt’ te bezoeken

De tentoonstelling ‘Hilversum Ontkiemt', over de explosieve groei van Hilversum in de periode 1850-1940, is 2 juli voor het laatst te bezoeken. Die dag vieren we ook dat 150 jaar geleden Hotel Jans werd opgericht op de plek waar nu Silverpoint is aan de Schapenkamp 2. Een mooie aanleiding voor een feestje met een bijzondere gast: Hans Jans deelt herinneringen aan zijn familie en het iconische hotel.
 
Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn de historische en kunstexposities geopend, zijn er rondleidingen door het gebouw met panoramisch uitzicht, en is er live radio, muziek en lezingen. Bezoekers krijgen een hapje en een drankje.
 
Bijna een eeuw heeft Hotel Jans deze locatie gesierd, totdat het gesloopt moest worden voor de aanleg van de binnenring van Hilversum. In 1989 kwam hiervoor Silverpoint in de plaats, dat nu tijdelijk een werkplek en broedplaats is voor mensen uit de creatieve en mediasector.
 
Silverpoint trakteert wordt georganiseerd door de Historische Collectie van de gemeente Hilversum, Dudok Architectuur Centrum, Bewaakt & Bewoond, Tante Jans, Dudok Radio, samen met alle partijen in Silverpoint.
 
Kijk voor het actuele programma op: www.dudokarchitectuurcentrum.nl/activiteit/150-jaar-hotel-jans/

Onze Ambassadeurs