26 juni is het Kokosnootdag

Geschreven door Redactie

De zomer begint serieus op 26 juni, wanneer de Kokosnootdag aanbreekt!

De kokosnoot biedt op verschillende manieren zoete ondersteuning aan ons lichaam.

Kokosnootdag

Kokosolie alleen valt in de categorie superfood vanwege het gehalte aan middellange keten triglyceriden (MCT's) en alles wat ze lijken te doen. Of het nu gaat om het ondersteunen van een afslankprogramma, het hydrateren van huid en haar of het omzetten in energie, kokosolie speelt een belangrijke rol in je lichaam.

We gebruiken de hele kokosnoot in veel verschillende vormen voor ons lichaam en het dagelijkse koken. Van geraspte kokosnoot tot melk, room, water en olie, elk biedt essentiële voedingsstoffen en smaak. De antivirale en antimicrobiële eigenschappen zijn ook opmerkelijk.

Kokosnoot is rijk aan vezels, vitamine B6, ijzer en mineralen zoals magnesium, mangaan, fosfor, selenium en zink. De olie van kokosnoot hydrateert onze huid en helpt ook om onze huid helder en haar zijdezacht te houden.

In de keuken houden we natuurlijk van kokos! Naast gebakken goederen, geeft kokosnoot een zoete smaak aan onze kookkunsten, en omdat de MCT's in kokosolie niet als vet door het lichaam worden opgenomen, is het een ideaal alternatief voor andere oliën en vetten.

De smaak van kokosolie maakt de beste luchtgeknalde popcorn. Voeg kokosmelk toe aan je curryrecept en win lovende recensies! Degenen die lactose-intolerant zijn en verlangen naar ijs, weten dat kokosmelk ook een uitstekende vervanging is voor romig zelfgemaakt ijs. En natuurlijk is het geen zomer zonder een piña colada!

Naast het fruit en het water van de kokosnoot die we als voedsel consumeren, gebruiken consumenten de schil en schelpen ook als potgrond, koolstoffiltratie, houtskool, biobrandstof en zelfs biologische kattenbakvulling. Een ander gebruik van de kaf is de productie van kokos, die fabrikanten gebruiken bij het maken van matrassen, deurmatten en meer.

Onze Ambassadeurs