27 juni is het Zonnebrildag

Geschreven door Redactie

Elk jaar wordt op 27 juni de Zonnebrildag gevierd en wint elk jaar aan populariteit.

Organisaties als The Vision Council is een van de redenen. Ze informeren mensen over de gevaren van blootstelling aan UV-straling en waarom het dragen van een zonnebril meer zou moeten zijn dan alleen een fashion statement maken. Dus ter ere van de vakantie en om je te helpen er zelf een uit te kiezen presenteren we de top 10 zonnebrilstijlen die de tand des tijds hebben doorstaan.

The Clubmaster

Clubmasters zijn een soort browline-zonnebrillen, die zijn naam dankt aan het feit dat het gedurfde bovenste deel van het montuur de lenzen omkadert, zoals de wenkbrauw de ogen omlijst. Ray-Ban introduceerde de Clubmaster in de jaren 80 toen Bruce Willis een paar Shuron Ronsirs met browline droeg in de serie Moonlighting. De Clubmasters wonnen aan populariteit en werden al snel de derde best verkochte zonnebril van de jaren 80, na Ray-Ban's Wayfarer en Aviator-stijlen.

Aviator met gouden rand

De geschiedenis van de archetypische Ray-Ban Aviators begint in de jaren dertig, toen piloten van het Amerikaanse leger meldden dat de schittering van de zon hen hoofdpijn en hoogteziekte bezorgde. Het Amerikaanse bedrijf Bausch & Lomb creëerde wat oorspronkelijk bekend stond als "Anti-Glare", zonnebrillen met plastic monturen en groene lenzen. Slechts een jaar later werden ze gerenoveerd met metalen frames en omgedoopt tot "Aviators", zoals we ze nu kennen.

Roze bril

"De wereld door een roze bril zien" is een uitdrukking die betekent dat je de wereld op een altijd optimistische, misschien naïeve en onrealistische manier moet bekijken. Het blijft de vraag wat de oorsprong van de uitdrukking is, hoewel er enkele interessante en mogelijke theorieën zijn. Eén theorie suggereert dat vroege kaartenmakers rozenblaadjes gebruikten om de lenzen van de bril schoon te maken. De natuurlijke oliën zouden niet alleen het glas beschermen, maar ze zouden ook een roze vlek achterlaten.

Onze Ambassadeurs