Dit zijn de seizoensgroenten van de maand juli

Seizoensgroenten zijn groenten die direct van het land komen. De groenten zijn van het land gekomen toen het tijd was om ze te oogsten. Waardoor zijn de groenten vers en nog lekkerder! Ook zijn seizoensgroenten minder belastend voor het milieu dan groenten die worden geïmporteerd uit het buitenland, per vliegtuig zijn vervoerd, of zijn gekweekt in een verwarmde kas.  

De seizoensgroentes van de maand juli zijn

Tuinbonen zijn een typische seizoensgroente. Het seizoen loopt van mei tot september. En dat komt goed uit, want de frisse smaak van verse tuinbonen past uitstekend bij allerlei zomerse salades en gerechten.

Venkel doet het geweldig in salades of als garnering, de knol eet je rauw of bereid, de zaden worden geroosterd en gebruikt als kruiden of je trekt er thee van.

Doperwten staan bekend om de heerlijke smaak wanneer je ze vers uit eigen tuin plukt. Er zijn talloze recepten waarin je ze kunt verwerken. De bekende combinatie met worteltjes doet het goed bij jong en oud, maar je kunt doperwten bijvoorbeeld ook gebruiken in soep, salade, stamppot of ovenschotels.

Onze Ambassadeurs