“Flevoland geeft goed voorbeeld voor circulaire bouw”

Geschreven door Redactie

Onze provincie is een voorloper in het gebruik van gerecyclede materialen bij de aanleg van onze provinciale wegen.

Die boodschap bracht gedeputeerde Cora Smelik tijdens de nationale conferentie over de circulaire bouweconomie. ‘Als je wilt dat ondernemers en inwoners aan de slag gaan met circulaire materialen, dan moet je als provincie ook het goede voorbeeld geven. Daarom hebben we nu al duidelijke eisen in onze aanbestedingen staan over het gebruik van herbruikbare materialen.” Gedeputeerde Smelik vertelde ook aan de zaal vol professionals uit de bouwwereld dat de provincies ook veel moeten samenwerken met het bedrijfsleven. Niet alleen als opdrachtgever, maar ook om te zorgen dat de bedrijven voldoende goed opgeleide werknemers hebben om aan de slag te kunnen met de grote circulaire opgave. Ze gaf de zaal ook de tip om de Floriade te bezoeken, omdat daar mooie voorbeelden van circulaire bouw te zien zijn, zoals de vier circulaire bruggen. Hieronder vindt u het verslag van de nationale conferentie circulaire bouweconomie.

Onze Ambassadeurs