Lekker lui vakantielezen

Geschreven door Redactie

In haar boeken neemt ze je mee naar zwembaden en stranden, winderige Waddeneilanden en besneeuwde pistes. Ideaal voor de vakantie, of je lege vrije middag, gewoon hier thuis; de vakantiethrillers van Noortje Brink lees je namelijk in een paar uur uit.

Noortje, jouw thrillers worden vergeleken met die van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn. Ben je daar blij mee?

Ontzettend! Zij schrijven allebei zo ongelooflijk lekker! Meeslepend, snel en spannend, maar ook met een hoog feelgood gehalte. Cosy crime, heet dat in boekenland: wél een goed verhaal, maar geen moeilijk gedoe met allerlei ingewikkelde lijnen die je moet volgen. Verstand op nul en gewoon lekker lezen.

Jouw boeken kun je alleen als eBook en luisterboek lezen. Waarom?

eBooks en luisterboeken worden steeds populairder, omdat je ze makkelijk overal kunt lezen en luisteren. Je hoeft geen dik boek mee te zeulen, alleen je eReader of telefoon. Daarnaast je zit niet met hoge drukkosten. Mijn eBooks kosten bijna allemaal maar € 3,99, maar vaak is er wel ergens een aanbieding en lees je al voor € 1,99 mijn boek. Heb je een abonnement op een streamingdienst – denk aan Kobo of Storytell – dan betaal je natuurlijk niets.

In drie jaar tijd heb je 12 boeken geschreven. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Ha, ha, ha. Heel hard werken! Wat scheelt is dat al mijn boeken novelles zijn; ongeveer de helft van een ‘gewoon’ boek. De lees- of luistertijd is 3 tot 4 uur. Ideaal dus voor mensen die wel houden van lezen, maar daar wat minder tijd voor hebben. Als ik kijk naar hoe vaak mijn boeken aangeklikt worden, zijn dat er een heleboel.

Wat is de rode draad van jouw thrillers?

Ze spelen zich allemaal af op een vakantiebestemming. Dat kan in Nederland zijn, maar ook op bijvoorbeeld Cuba, in Frankrijk, of Portugal. De hoofdpersoon is altijd een vrouw en behalve iets spannends, gebeurt er ook altijd iets in de privésfeer. Liefde, familie, vriendschap… Voer voor mijn verhalen!

Waar ben je het meest trots op?

Toen ik mijn eerste verhaal schreef, verwachtte ik er eigenlijk niets van. Ik schreef het voor de lol, gewoon om eens te kijken of ik het kon. ‘Maar inmiddels zijn er inmiddels twintigduizend (!) thrillers van mij verkocht.’ Zodra mijn ene thriller af is, begin ik aan de volgende en zo publiceer ik elk seizoen een nieuw boek.

Ga je zelf graag op vakantie?

Zeker! Maar dan heb ik wel altijd mijn laptop bij me. Aan de rand van het zwembad lig ik niet te lezen, maar te schrijven. Dat is voor mij pure ontspanning. Eigenlijk is het dus elke dag vakantie voor mij.Onze Ambassadeurs