Open dag bouwterrein Hogering

Geschreven door Redactie

Rondlopen op de bouwplaats van de Hogering?

Altijd al eens onder een groot viaduct door willen lopen? De bouw écht van dichtbij bekijken, of vragen willen stellen over asfalteren, liggers hijsen of beton storten? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar de open dag van de Hogering!

Over de werkzaamheden

Sinds 2020 wordt er gewerkt aan de Hogering. De weg krijgt een derde rijstrook in beide richtingen en de kruispunten met de Herman Gorterweg/Neonweg en Hollandsedreef/Botterweg zijn vervangen door twee viaducten met op- en afritten. Zo kan het wegverkeer in de toekomst weer vlot en veilig doorrijden. Tijdens de open dag op zaterdag 27 augustus is het bouwterrein eenmalig (!) open voor publiek. Werp een blik achter de schermen, teken met stoepkrijt op het nieuwe asfalt en stel al uw vragen over de werkzaamheden aan de medewerkers van de aannemer en provincie. Er is van alles te zien en te beleven, voor jong en oud! De toegang is gratis.

Activiteiten

  • Breng uw fiets of rolschaatsen mee en rij een rondje door de nieuwe tunnelbak;
  • Bezoek de foto-expositie van het werk;
  • Maak een tekening met stoepkrijt op het asfalt;
  • Ga als een heuse bouwvakker op de foto met een hijskraan of graafmachine;
  • Geniet van een drankje of een lekker ijsje.

Locatie

Er zijn twee ingangen naar het bouwterrein. De eerste ingang is bij de Hollandsedreef (industrieterrein Hollandsekant), de tweede ingang is bij de Herman Gorterweg (Literatuurwijk). Volg de borden naar de ingang. Er is geen plek om uw auto te parkeren dus kom lopend of op de fiets. Het bouwterrein is geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Onze Ambassadeurs