Kun je leren om meer te vergeven?

Geschreven door Redactie

Vergeving gaat niet alleen over het zeggen van de woorden. Het is een actief proces waarin je een bewuste beslissing neemt om negatieve gevoelens los te laten, of de persoon het nu verdient of niet. 

Als je de woede, wrok en vijandigheid loslaat, begin je empathie, mededogen en soms zelfs genegenheid te voelen voor de persoon die je onrecht heeft aangedaan. Studies hebben aangetoond dat sommige mensen van nature meer vergevingsgezind zijn. Bijgevolg zijn ze doorgaans meer tevreden met hun leven en hebben ze minder depressie, angst, stress, woede en vijandigheid.

Vergeving maakt je vrij. Het stelt je in staat om je kracht terug te nemen. De energie en emotie die je zo diep in een bepaalde persoon/situatie hebt geïnvesteerd, is nu vrij om te worden verplaatst naar iemand/iets dat positief is voor je groei en emotionele, psychologische en fysieke gezondheid. Je bent niet langer geketend aan een entiteit die je energie opzuigt en het leven uit je wegneemt. En door jezelf te bevrijden, kun je deze persoon/situatie in een heel ander licht zien. In plaats van je te concentreren op alle negatieve punten, kan vergeven je in staat stellen om je alle positieve dingen te herinneren die ooit waren en er waarschijnlijk nog steeds zijn.Onze Ambassadeurs