Donor gezocht voor René Bauritius

Geschreven door Redactie

René Bauritius is 37 jaar en is opzoek naar een donor.

Er is ontdekt dat hij een chronische nierziekte heeft. En ook diabetes en neuropathie. Voor zijn diabetes is hij 25 kilogram afgevallen en daardoor hoeft hij geen insuline meer te spuiten. Gelukkig zijn er behandelingen voor chronische nierziekte, namelijk dialyse of een niertransplantatie.

"Het liefst zou ik een niertransplantatie willen,want dialyseren is erg zwaar voor mijn lichaam en ook voor mijn dagelijkse leven. Ik moet dan 3 keer per week naar het ziekenhuis om daar 4 uren te dialyseren. Na de dialyse moet ik dan eerst weer herstellen van deze behandeling en daardoor blijft er weinig tijd en energie over om bv een studie te gaan doen." Zegt René.


In het dagelijks leven wandelt en fietst hij graag en heeft als hobby de muziek. Zijn artiesten naam is DJ Proteck , je kan hem volgen op Instagram of Facebook onder de naam René Bauritius.

Met een niertransplantatie heeft hij een goede kans om zijn leven weer op te pakken zoals hij dat zou willen.

Als ik getransplanteerd zou zijn, hoop ik weer een opleiding te kunnen volgen als Webdesigner / Development en Music produceer. Misschien is het mogelijk om in toekomst daarmee een baan te krijgen.

Heb je vragen over nierdonatie of wil je je aanmelden als donor, dan kun je contact opnemen met de coördinatoren nierdonatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Je kunt bellen tijdens het telefonische spreekuur van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 10:30 op telefoonnummer 050-3614645 of je kunt een mail sturen naar coordinator-niertransplantatie@umcg.nl

Onze Ambassadeurs