Een tuintje op je tafel

Geschreven door Redactie

Terrariums worden gebruikt voor het kweken van planten in glas, met behulp van een pot of fles die gedeeltelijk open of volledig gesloten kan zijn. Dit is niet alleen geweldig voor vergeetachtige, het betekent ook dat je op vakantie kunt gaan zonder afhankelijk te zijn van de buren of gewoon je vingers te kruisen en op het beste te hopen.

Terrariums beleven nu een enorme opleving. Bijna iedereen heeft wel een soort kamerplant en steeds vaker vinden mensen nieuwe manieren om hun plantenobsessies te voeden. Met steeds meer mensen die in gedeelde huizen of flats wonen, is buiten tuinieren niet altijd een optie. Terrariums zijn de oplossing.

Terrariums beleefden in de jaren 70 en 80 opnieuw een bloeiperiode, waarbij veel mensen grote terrariums creëerden met oude wijnvaten om planten te omhullen. Dit zijn dingen die veel mensen zich herinneren dat hun ouders of grootouders thuis hadden. Een van de oudst bekende terrariums is gemaakt door een Londenaar genaamd David Latimer. Zijn terrarium, gemaakt in 1960, doet het nog steeds!

De grote aantrekkingskracht van terrariums zijn de kleine ecosystemen met een scala aan planten, mos en kiezels als een miniatuur, op zichzelf staande tuin. Elke maand groeien en veranderen de planten, dus ze vormen de perfecte bureauplant of tafelstuk.

Terrariumworkshops zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, zowel voor het publiek als zakelijke evenementen. Veel bedrijven stappen af ​​van teamevenementen die afhankelijk zijn van alcohol en geven er de voorkeur aan hun personeel een tijdje weg te houden van computerschermen en dicht bij de natuur.Onze Ambassadeurs